Päronmarmelad

Startade dagen med att koka lite päronmarmelad.
Hittade ett recept som var både enkelt och lät så
gott så vi var tvugna att prova det.


















Vi har inte smakat ännu, men om det blev gott blir
det mer av den varan!
Receptet hittade jag i AlltIHemmet, nr 12 2010, men
för Er skriver jag ner det här:

Päronmarmelad med mild vanilj
5 päron
4 dl råsocker
½ tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
Saften från ½ citron
5 kryddnejlikor

Skala och kärna ur päronen. Dela vaniljstången
och skrapa ur fröna. Mät upp alla ingredienser,
vaniljstång och -frön, i en stor kastrull.
Koka under omrörning i ca 15 min eller tills päronen
blivit mjuka. Ta bort vaniljstången och krydd-
nejlikorna. Mixa allt med stavmixer och låt svalna
några minuter. Häll upp i ren, varm burk och förvara
den i kylskåpet.

Ska vara god med smakrik ost!

Hoppas det smakar!

1 kommentar:

  1. Den ska jag prova ina fina. Fint du har gjort med burkarna.
    kramis/ Jeanette

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid att skriva en rad :o)